Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Súdwest-Fryslân

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Súdwest-Fryslân? Een contactlens is een slim stukje kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina bekijk je nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Súdwest-Fryslân.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, myopie, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Súdwest-Fryslân biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor het assortiment van webwinkels als Sightful. Deze online aanbieders hebben het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst tref je professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Súdwest-Fryslân. Bekijk ook onze informatie over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Súdwest-Fryslân

Heb je te maken met slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Súdwest-Fryslân waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vind je ook speciaalzaken in De Fryske Marren, Heerenveen, Westerveld, Ooststellingwerf en Weststellingwerf.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Súdwest-Fryslân in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Súdwest-Fryslân. Na deze meting vergelijk je samen met de optometrist welke contactlens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. Hieronder vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Súdwest-Fryslân (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Súdwest-Fryslân?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterijketen of d.m.v. een online specialist als Drogisterij.net. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar vergen wel wat meer onderhoud. Het bestanddeel is hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,55 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieubewuste en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €190 per lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €6,80 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven circa €26,00 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €500 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Súdwest-Fryslân).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet alles heel wazig, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €31,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,50 per maand.
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-sudwest-fryslan-8751

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen verpakking. De meeste aanbieders zoals Lensonline verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €310 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Frequency en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Lenzen abonnement.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Súdwest-Fryslân?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Súdwest-Fryslân?
In de regio kan je kiezen uit veel oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en bekijkt de algehele conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Súdwest-Fryslân aan te vragen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog optimaal is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Súdwest-Fryslân. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €10,00 tot €49,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €290 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens heb je de kosten van zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Súdwest-Fryslân kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

 • Raerd
 • Poppenwier
 • Tersoal
 • Easterwierrum
 • Hinnaard
 • Waaksens
 • Kimswerd
 • Arum
 • Lollum
 • Cornwerd
 • Makkum
 • Idsegahuizum
 • Piaam
 • Gaast
 • Allingawier
 • Exmorra
 • Ferwoude
 • Hieslum
 • Parrega
 • Dedgum
 • Tjerkwerd
 • Breezanddijk
 • Nijland
 • Tjalhuizum
 • Folsgare
 • Wolsum
 • Nijhuizum
 • Koudum
 • Molkwerum
 • It Heidenskip
 • Wommels
 • Kûbaard
 • Iens
 • Easterein
 • Itens
 • Reahûs
 • Hidaard
 • Hartwerd
 • Burgwerd
 • Hichtum
 • Schettens
 • Longerhouw
 • Schraard
 • Wons
 • Witmarsum
 • Pingjum
 • Zurich
 • Kornwerderzand
 • Rien
 • Lytsewierrum
 • Dearsum
 • Sibrandabuorren
 • IJlst
 • Greonterp
 • Bolsward
 • Workum
 • Hindeloopen
 • Stavoren
 • Warns
 • Gauw
 • Goënga
 • Scharnegoutum
 • Loënga
 • Tirns
 • Ysbrechtum
 • Boazum
 • Britswert
 • Wiuwert
 • Hemelum
 • Sneek
 • Gaastmeer
 • Idzega
 • Sandfirden
 • Blauwhuis
 • Westhem
 • Abbega
 • Oosthem
 • Heeg
 • Hommerts
 • Jutrijp
 • Uitwellingerga
 • Oppenhuizen
 • Offingawier
 • Woudsend
 • Smallebrugge
 • Indijk
 • Ypecolsga
 • Koufurderrige
 • Plaats een reactie