Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Goedkoopste lenzen

Wanneer je de stap gaat zetten en een lenzen-abonnement wilt afsluiten ga je natuurlijk prijzen vergelijken. En terecht, want het kan beste prijzig zijn. Maar je wilt ook een goede kwaliteit, service en thuisbezorging. Kan dat voor een lage prijs? Ja, dat kan zeker. Op deze pagina vertellen we alles over goedkope lenzen. Waar je ze kan kopen, wat de kosten zijn en hoe je kunt besparen op contactlenzen. Om te beginnen vertellen we kort de voordelen en nadelen van de verschillende verkooppunten:

Lenzen van de opticien

Je kunt om te beginnen langsgaan bij een opticien. Daar kun jij je ogen laten opmeten en bekijken wat de oogafwijking is. Ook wordt er gekeken of je een cilinder nodig hebt en/of multifocale aanpassingen. Je kunt bij o.a. Het Huis, Eye Wish, Pearle, Hans Anders en Specsavers terecht voor een oogmeting en deskundig advies over lens-abonnementen. De kosten zijn gemiddeld wel hoger dan wanneer je de lenzen online besteld.

Lenzen van een webwinkel

Veel lenzen komen uit dezelfde fabriek. Uit onderzoek is gebleken dat er veel zogenaamde white-label producen zijn. Hetzelfde product dat wordt verkocht onder veel verschillende namen. Online lenzenwinkels bieden vaak goede kwaliteit oogproducten aan voor een lagere prijs. Je bestelt daar dus ook de voordeligste lenzen met de beste kwaliteit. Nadeel is; je kunt hier geen oogmeting laten uitvoeren. Daarvoor zul je dus eerst naar een servicepunt of opticien moeten.

Lenzen van de drogist

Als laatste zijn er ook veel drogisterijen die de wat goedkopere contactlenzen verkopen. Vaak is dit assortiment beperkt tot daglenzen, maandlenzen en kleurlenzen. Bij onder andere Etos, Kruitvat, Trekpleister en Da zijn veel soorten en maten verkrijgbaar. Let erop dat dit doorgaan wel de meest voorkomende oogafwijkingen zijn. van -3 tot +3. Soms loopt het van -5 tot +5. Voor maatwerk adviseren we je echter wel om naar een oogspecialist te gaan.

Wat zijn de voordeligste contactlenzen?

Als we puur kijken naar de kosten dan zijn maandlenzen het meest gunstig. Ook harde lenzen kunnen financieel interessant zijn. We hebben enkele populaire aanbiedingen van merken voor je op een rijtje gezet en daarbij enkele prijzen vermeld. Eventuele vergoeding van de zorgverzekeraar is hier nog niet meegenomen.

MerkTypePrijs per lensPrijs per doosje
iWearLight€3,0€18
iWearJoy€3,0€18
CoopervisionBiomedics 55€4,2€25
Bausch & LombSofLens 59€3,5€21
CoopervisionProclear€4,0€24
Bausch & LombSofLens Natural Colors€3,7€22
Johnson & JohnsonIrisian Sphere€2,8€17
AlconAir Optix Aqua€3,3€20
Johnson & JohnsonNatural€2,5€15
Overzicht goedkoopste lenzen juni 2024

Waar kan ik goedkope lenzen kopen?

Via internet kun jij voor de meest voordelige prijs je lenzen bestellen. Dit komt omdat deze webshops de lenzen rechtstreek van de leverancier naar je huis versturen. Middels dit aantrekkelijk lens-abonnement bespaar je maandelijks flink op de kosten. Het kan in vergelijking met een opticien zo maar €100 per jaar voordeel opleveren.

Waar kan ik voordelige lenzenvloeistof bestellen?

Ook vloeistof voor je lenzen heb je nodig. Dit kun je bij je lenzen bestellen maar ook los kopen bij de drogist, supermarkt, opticien of discountwinkels zoals action en xenos. Wij raden aan om niet zomaar de goedkoopste fles te kopen. Kijk altijd of de vloeistof geschikt is voor jou type contactlens (hard of zacht).

Hoe kan ik een gratis oogmeting laten uitvoeren?

Als je voordelige lenzen online wilt bestellen moet je natuurlijk wel weten welke sterkte je moet bestellen. Wanneer je recent een oogmeting voor een bril hebt gehad, dan ben je hiervan op de hoogte. Je kunt ook een vrijblijvende oogmeting bij een opticien laten uitvoeren en een proefperiode starten bij deze oogspeciaalzaak.