Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hommerts

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Hommerts? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen zie je veel meer en veel scherper. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website tref je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Hommerts.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Hommerts beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de specialist besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep Nederlanders gebruiken artikelen van aanbieders zoals LensExpress. Deze internet oogexperts verkopen het beste assortiment, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onderstaande lijst bieden wij de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hommerts. Zie ook onze pagina over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Hommerts

Heb je last van een matig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Hommerts waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook brillenwinkels in Heeg, Oosthem, Abbega, Westhem en Blauwhuis.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOosterdijk 188601 BTSneek
TrekpleisterSchaapmarktplein 118601 CESneek
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosOosterdijk 348601 BTSneek

Gratis oogmeting in Hommerts in oktober 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Hommerts. Na deze oogtest bespreek je samen met de opticien welk type lens aangeraden wordt voor jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Hommerts (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek
Opticien Eyecare Brilservice DijkstraOosterdijk 18601 BPSneek
Copini Brillen Sneek BVGrootzand 298601 ARSneek
NM Eyewear BVRienck Bockemakade 28601 ACSneek

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hommerts?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt vooral af van jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor het draagcomfort van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of bij een online speler als Lentiamo. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,40 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €180 per contactlens.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te bestellen vanaf €5,75 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven plus minus €27,75 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Hommerts).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €28,50 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,00 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-hommerts-8622

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de specialisten als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €280 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Biomedics en Regard. Lees ook meer informatie over Soorten lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Hommerts?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Hommerts?
In de omgeving zijn er voldoende speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en checkt het netvlies. Bij veel winkels is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Hommerts aan te vragen. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan varifocale of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Hommerts. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €9,25 en €48,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €245 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €21,50 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Hommerts kan je een voorschrift laten opstellen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie