Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Westerveld

Direct goedkope lenzen kopen in Westerveld? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site vind je praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Westerveld.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals presbyopie, myopie, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Westerveld beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een grote groep lenzendragers bestellen online bij lenzen webshops als Alensa. Deze verkopers staan bekend om een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In de vergelijker hieronder vind je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Westerveld. Op deze website lees je ook alles over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Westerveld

Sta je ook elke dag op met wazig zien of vermoeide, rode/tranende ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Westerveld waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal zoek je ook oogspecialisten in Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Westerveld in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Westerveld. Hierop volgend bespreek je samen met de oogspecialist welk van de lenzen het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Westerveld (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk

Goedkope lenzen bestellen in Westerveld?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, het draagcomfort, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  In de regel krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een webshop als Lensonline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €6,55 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €165 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,60 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen +/- €29,25 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Westerveld).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-westerveld-8437

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webwinkels als Happy Eyes Club werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €185 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Avaira en Ote. Lees ook meer informatie over Gratis lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Westerveld?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Doorgaans is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Westerveld?
In de regio heb je de keuze uit tal van speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en bekijkt het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Westerveld te laten doen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Rekensom: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Westerveld. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal je tussen de €7,75 – €48,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €290 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €15,50 aan contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Westerveld krijg je betrouwbare tips en adviezen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Westerveld.

 • Zorgvlied
 • Wateren
 • Oude Willem
 • Wapserveen
 • Vledder
 • Frederiksoord
 • Nijensleek
 • Wilhelminaoord
 • Doldersum
 • Boschoord
 • Havelterberg
 • Uffelte
 • Diever
 • Wapse
 • Dieverbrug
 • Geeuwenbrug
 • Wittelte
 • Havelte
 • Darp
 • Ruinen
 • Dwingeloo
 • Ansen
 • Plaats een reactie