Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Easterwierrum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Easterwierrum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl vind je belangrijke info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Easterwierrum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals presbyopie, myopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Easterwierrum kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de contactlensspecialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal dragers van lenzen laten hun bestelling bezorgen door lenzenshops als Misterspex. Deze internet oogexperts hebben een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bekijk je toonaangevende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Easterwierrum. Zie ook onze pagina over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Easterwierrum

Heb je last van wazig zien of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande lijst tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Easterwierrum waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker bekijk je ook speciaalzaken in Tersoal, Poppenwier, Raerd, Jirnsum en Friens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Easterwierrum in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Easterwierrum. Na de meting overleg je met de optometrist welk type lens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In deze tabel tref je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Easterwierrum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

De goedkoopste lenzen bestellen in Easterwierrum?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 22%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online aanbieder als Drogisterij.net. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,10 (maandelijks).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 per contactlens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €6,25 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €29,50 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Easterwierrum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht wordt op dat moment troebel, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €27,00 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 (per 4 weken).
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bekijk je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-easterwierrum-9021

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de aanbieders zoals 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €120 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Ultra en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen voor kinderen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Easterwierrum?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Easterwierrum?
In deze regio kan je kiezen uit diverse opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Easterwierrum te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Let goed op: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Easterwierrum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit betaal je tussen de €7,50 en €54,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €220 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je per jaar circa €23,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Easterwierrum kun je professionele service krijgen. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie