Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hieslum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Hieslum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina tref je handige info over de verschillende soorten lenzen en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Hieslum.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, myopie.
 • Een lokale opticien in Hieslum kan een oogmeting uitvoeren en checkt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen dragen producten van discounters als Toplenzen. Deze online shops verkopen een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hieslum. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Hieslum

Heb jij dagelijks last van een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, erg praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Hieslum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal bekijk je ook optieken in Ferwoude, Exmorra, Allingawier, Gaast en Piaam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Hieslum in mei 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Hieslum. Als de analyse klaar is beoordeel je samen met de medewerker welk model lens het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Hieslum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Hieslum?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist adviseert je hier verder over. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Sightful. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit een speciale zachte kunststof. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Af te wisselen met bril.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,80 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €135 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,45 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten circa €25,50 p/maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €465 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Hieslum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,00 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,25 (per 4 weken).
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-hieslum-8762

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de discounters als Vision Direct werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €115 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, EasySept en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Daglenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Hieslum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Hieslum?
In deze buurt zijn er verschillende oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige neemt de sterkte per oog op en controleert de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hieslum aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €150 (per 2 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Hieslum. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €5,75 tot €60,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €290 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Tevens betaal je jaarlijks circa €15,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Hieslum krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie