Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Friesland

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Provincie Friesland? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Via onze vergelijker bieden wij aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Provincie Friesland.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals myopie, presbyopie, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Provincie Friesland beschikt over apparatuur voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers kopen online bij discounters als LensExpress. Deze 100% online aanbieders beschikken over een groots en divers assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst tref je toonaangevende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Provincie Friesland. Lees hier ook alles over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Betaalbare lenzen bestellen in Provincie Friesland?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 38%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lensonline. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Bekijk ook de mogelijkheden in Weststellingwerf, Heerenveen, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke, Harlingen, Terschelling, Vlieland, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel, Noardeast-Fryslân, Ameland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Opsterland, Dantumadiel, Achtkarspelen.

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen verpakking. De meeste aanbieders zoals LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €200 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EasySept en Renu. Bekijk ook meer informatie over Kleurlenzen.