Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Schraard

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Schraard? Een contactlens is een slim stukje kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker bieden wij nuttige info over de verschillende soorten lenzen en vind je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Schraard.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Schraard zal een oogmeting doen en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de consumenten kiezen voor het assortiment van lenzenshops als Lentiamo. Deze 100% online aanbieders werken met een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel check je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Schraard. Bekijk ook onze informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Schraard

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande lijst doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Schraard waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker vergelijk je ook oogspecialisten in Longerhouw, Schettens, Hichtum, Burgwerd en Hartwerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Schraard in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Schraard. Hierop volgend overleg je met de medewerker welke lens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande lijst bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Schraard (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

De goedkoopste lenzen bestellen in Schraard?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het noodzakelijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de optiek, een drogist of d.m.v. een online webwinkel als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,35 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €150 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,60 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €27,50 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €475 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Schraard).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €25,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,25 (per 4 weken).
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-schraard-8746

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon met hun eigen label erop. Verschillende aanbieders zoals Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €175 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. PureVision, Frequency en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen indoen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Schraard?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Schraard?
In de regio heb je de keuze uit voldoende opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Schraard aan te vragen. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog goed is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €300 (per 2 jaar). Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je interesse in sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Schraard. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €7,00 – €44,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €225 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €15,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Schraard kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie