Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wommels

Direct goedkope lenzen kopen in Wommels? Een contactlens is een plastic lensjeen dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Wommels.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Wommels biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze vakman bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep Nederlanders gebruiken artikelen van webshops als LensExpress. Deze online shops verkopen een groots en divers assortiment, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker vergelijk je landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Wommels. Of klik door voor meer info over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Wommels

Ondervind je hinder van een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Wommels waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook speciaalzaken in It Heidenskip, Molkwerum, Warns, Stavoren en Hindeloopen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Wommels in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Wommels. Na het onderzoek bekijk je met de opticien welke lens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Wommels (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Voordelige lenzen kopen in Wommels?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot maar liefst 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke bij jou past is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij of d.m.v. een online speler als 123Lens. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: al vanaf €7,90 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €150 voor één lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te koop vanaf €6,65 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven ongeveer €28,50 (per 4 weken).

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Wommels).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je altijd informeren door een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €31,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,75 per maand.
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bespreken we nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-wommels-8731

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Meer en meer webshops als Lowlens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €265 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Biofinity, Ultra en Regard. Op deze website lees je ook alles over Daglens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Wommels?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Wommels?
In deze buurt zitten genoeg opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien neemt de sterkte per oog op en bekijkt de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Wommels te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 3 jaar. Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Wommels. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €8,25 en €50,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €275 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €15,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Wommels kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie