Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Weststellingwerf

Wil jij goedkope lenzen kopen in Weststellingwerf? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site bieden wij praktische info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Weststellingwerf.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Weststellingwerf voert de oogmeting uit en checkt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de oogdeskundige overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer consumenten bestellen online bij discounters als Lensonline. Deze online leveranciers staan bekend om een groots en divers assortiment, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst informeren we je over de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Weststellingwerf. Of klik door voor meer info over Lenzen merken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Weststellingwerf

Heb je te maken met een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, erg praktisch, en het is ideaal bij het sporten. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Weststellingwerf waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site tref je ook oogspecialisten in Steenwijkerland, Urk, Noordoostpolder, Kampen en Dronten.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Weststellingwerf in juni 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Weststellingwerf. Na deze meting bekijk je met de oogspecialist welk type lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. Hieronder bekijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Weststellingwerf (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder
4 Your EyesKalenbergerpad 1/A8377 HLKalenberg
Weynbanningh OptiekHoofdstraat 968375 ASOldemarkt
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk
Nico Brillen & LenzenMarkt 248331 HJSteenwijk

Betaalbare lenzen kopen in Weststellingwerf?

Vergelijk tarieven en vind kortingen tot wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Standaard kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online aanbieder als Drogisterij.net. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Af te wisselen met bril.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,80 (per 30 dagen).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €105 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €5,70 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen circa €25,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €485 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Weststellingwerf).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €26,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,75 (per 4 weken).
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-weststellingwerf-8389

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer online aanbieders als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €235 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Dailies, Frequency en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen indoen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Weststellingwerf?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Weststellingwerf?
In de omgeving kan je kiezen uit voldoende specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de algehele conditie van de ogen. In de meeste gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Weststellingwerf aan te vragen. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €150 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Weststellingwerf. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €6,25 en €40,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €220 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook betaal je per jaar circa €21,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Weststellingwerf kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Weststellingwerf.

 • Ter Idzard
 • Oldeholtwolde
 • Sonnega
 • Oldetrijne
 • Nijetrijne
 • Spanga
 • Scherpenzeel
 • Langelille
 • Munnekeburen
 • Oldelamer
 • Nijelamer
 • Nijeholtwolde
 • Slijkenburg
 • Wolvega
 • Oldeholtpade
 • Nijeholtpade
 • Oosterstreek
 • Zandhuizen
 • Noordwolde
 • Boijl
 • Vinkega
 • De Hoeve
 • Steggerda
 • Peperga
 • De Blesse
 • Blesdijke
 • Plaats een reactie