Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen via een Opticien

In Nederland zijn heel veel verschillende bedrijven acties die zich bezig houden met oogzorg. De echte specialisten zijn de optometristen die werkzaam zijn als opticien. Lenzen via de opticien bestellen staat dan ook garant voor succes. Er wordt verder gekeken dan alleen je vraag om lenzen te bestellen. Ze onderzoeken je oogafwijking, de benodigde sterkte, kijke naar eventuele oogproblemen zoals oogdruk en ziektes. Daarnaast signaleren ze de noodzaak voor een cilinder of multifocale contactlenzen. Door dit maatwerk staan ze erg goed bekend.

Opticiens in Nederland

Weten welke opticiens in Nederland actief zijn? Dan kun je onderstaande tabel gebruiken. Je kunt zoeken op postcode, woonplaats en op naam van winkel. We raden je aan om online goed te kijken naar de reviews en boordelingen van de opticiens. Vaak is dit een goede afspiegeling van de kwaliteit. Bekijk hieronder direct het overzicht van alle opticiens voor contactlenzen en brillen. Je kunt eventueel ook terecht bij een drogist.


Zit er verschil tussen landelijke en lokale opticiens?

Over het algemeen is de kwaliteit van de grotere landelijke opticiens zoals Het Huis, Eye Wish, Pearle, Hans Anders en Specsavers prima. Maar in de onderzoeken moeten ze het vaak wel afleggen tegen de deskundigheid van een speciaalzaak. Een contactlenzen speciaalzaak heeft vaak meer kennis en tijd voor de individuele klant. Je bent geen nummer en kunt altijd terecht voor service en vragen.

Wat is de goedkoopste opticien?

Wanneer we kijken naar de gemiddelde prijzen kun je juist wel weer beter terecht bij de opticiens die landelijk actief zijn en meerdere filialen hebben. Doordat ze groot inkopen kunnen ze de lenzen voordeliger aanbieden. Er zijn veel mensen die voor advies naar een speciaalzaak gaan en later online hun lenzen bestellen. Netjes is het zeker niet, maar het scheelt wel veel geld.

Een afspraak maken bij de lokale brillenwinkel

Elke brillenzaak kun je zo binnenlopen. In elk winkelcentrum is wel een vestiging te vinden. Vaak moet je voor een oogmeting of voor oogcontrole wel een afspraak inplannen. Op rustige momenten (vaak in de ochtend) kun je soms wel direct terecht. Een oogopmeting is noodzakelijk voor het goed kunnen adviseren voor lenzen van de opticien.