Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hichtum

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Hichtum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Hichtum.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, myopie, presbyopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Hichtum biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de contactlensspecialist besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal contactlensdragers dragen producten van discounters als Happy Eyes Club. Deze webwinkels beschikken over een veelzijdig aanbod, lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst bekijk & vergelijk je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hichtum. Bekijk ook onze informatie over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Hichtum

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, makkelijk te onderhouden, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In het schema hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Hichtum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina tref je ook brillenwinkels in Burgwerd, Hartwerd, Hidaard, Reahûs en Itens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Hichtum in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Hichtum. Bij de volgende stap bekijk je samen met de medewerker welk type contactlens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Hichtum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hichtum?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanje levensstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de opticien, een drogist of via een online specialist als Lentiamo. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €5,40 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €100 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €7,30 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Check opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €26,25 per maand.

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Hichtum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor ogen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €32,00 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €15,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-hichtum-8743

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision met hun eigen label erop. Meer en meer webshops als Lensonline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €180 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, SofLens en Renu. Bekijk ook meer informatie over Sportlens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Hichtum?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een opticien of bij een online specialist. Steeds vaker is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Hichtum?
In de omgeving werken er allerlei brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de oogdruk. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Hichtum op je planning te zetten. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn wordt het aanbevolen om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 3 jaar. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Hichtum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €7,25 – €47,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook betaal je per jaar circa €20,50 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Hichtum kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie