Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gaastmeer

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Gaastmeer? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Dankzij lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website tref je aanvullende info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Gaastmeer.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals myopie, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Gaastmeer biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer mensen profiteren van het aanbod van webwinkels als Misterspex. Deze webwinkels bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bieden wij de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Gaastmeer. Zie ook onze pagina over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Gaastmeer

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, duurzaam, en bieden bescherming voor het oog. In het overzicht hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Gaastmeer waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site tref je ook oogzorgwinkels in Sneek, Hemelum, Kolderwolde, Oudega en Elahuizen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOosterdijk 188601 BTSneek
TrekpleisterSchaapmarktplein 118601 CESneek
DA DrogistBuorren 88491 CAAkkrum
EtosOosterdijk 348601 BTSneek

Boek een afspraak voor een oogmeting in Gaastmeer in oktober 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Gaastmeer. Na deze meting bekijk je met de optometrist welk model lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Gaastmeer (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek
Opticien Eyecare Brilservice DijkstraOosterdijk 18601 BPSneek
Copini Brillen Sneek BVGrootzand 298601 ARSneek
NM Eyewear BVRienck Bockemakade 28601 ACSneek

Betaalbare lenzen kopen in Gaastmeer?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 26%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke bij jou past is vooral afhankelijk van jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online specialist als Drogisterij.net. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,85 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €100 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €6,80 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen ongeveer €26,00 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Gaastmeer).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,75 p/maand.
Andere opties

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-gaastmeer-8611

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de lenzen webshops als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €315 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Biofinity, Blink en Systane. Op deze website lees je ook alles over Lenzen abonnement.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Gaastmeer?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Doorgaans is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Gaastmeer?
In deze streek vinden we tal van speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de algehele gezondheid van de ogen. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Gaastmeer in te plannen. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 korting op een bril of lenzen. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Gaastmeer. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €5,50 – €44,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €245 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Gaastmeer krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie