Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wons

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Wons? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website tref je aanvullende info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Wons.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, hypermetropie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Wons kan een oogmeting uitvoeren en checkt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze medewerker kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal mensen kiezen voor het assortiment van discounters als 123Lens. Deze internet oogexperts verkopen een gevarieerd aanbod, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel doorzoek je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Wons. Zie ook onze pagina over Torische lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Wons

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Wons waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker doorzoek je ook optiekzaken in Schraard, Longerhouw, Schettens, Hichtum en Burgwerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Wons in april 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in Wons. Bij de volgende stap overleg je met de opticien welk model lens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Wons (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Goedkope lenzen bestellen in Wons?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online specialist als Drogisterij.net. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar absorberen meer viezigheid. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Korte gewenningstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,65 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €105 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,25 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen circa €25,00 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €475 per jaar (bij een brillenwinkel in Wons).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €20,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,75 p/maand.
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-wons-8747

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Veel webshops als LensExpress verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €165 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor PureVision, Blink en Boston. Op deze site lees je ook meer over Lenzen onderhouden.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Wons?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Vaak levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Wons?
In de regio zijn er verschillende opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en checkt het gezichtsvermogen. Vaak is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wons te laten doen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog optimaal is. Ook bij branderige ogen of andere oogproblemen is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 per jaar. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Wons. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €7,50 tot €45,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €255 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €21,50 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Wons kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie