Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Scharnegoutum

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Scharnegoutum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je de gegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Scharnegoutum.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Scharnegoutum kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de opticien vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Happy Eyes Club. Deze 100% online aanbieders werken met het beste assortiment, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bieden wij de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Scharnegoutum. Op deze website lees je ook alles over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Scharnegoutum

Heb je last van een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de regio Scharnegoutum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook brillenwinkels in Goënga, Gauw, Offingawier, Oppenhuizen en Uitwellingerga.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Scharnegoutum in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Scharnegoutum. Na het onderzoek bespreek je met de opticien welk van de lenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Scharnegoutum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek
Opticien Eyecare Brilservice DijkstraOosterdijk 18601 BPSneek
Copini Brillen Sneek BVGrootzand 298601 ARSneek
NM Eyewear BVRienck Bockemakade 28601 ACSneek

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Scharnegoutum?

Vergelijk merken en vind kortingen tot wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij of bij een online specialist als Lowlens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €5,45 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €105 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €5,55 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven plus minus €28,25 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €500 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Scharnegoutum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht is dan slecht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een ervaren specialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,25 (per 4 weken).
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-scharnegoutum-8629

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer online aanbieders als 123Lens verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €275 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Alcon, Frequency en Aosept. Klik door voor meer informatie over Zachte lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Scharnegoutum?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Scharnegoutum?
In deze streek vinden we tal van speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. Doorgaans hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Scharnegoutum op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Scharnegoutum. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Wanneer je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €9,50 en €52,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €295 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Scharnegoutum krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie