Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tjerkwerd

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Tjerkwerd? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Via onze vergelijker bekijk je handige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Tjerkwerd.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een erkende opticien in Tjerkwerd kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze vakman kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep contactlensdragers bestellen online bij aanbieders zoals LensExpress. Deze webwinkels beschikken over een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst bekijk & vergelijk je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Tjerkwerd. Of klik door voor meer info over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Tjerkwerd

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de regio Tjerkwerd waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook winkels in Dedgum, Parrega, Hieslum, Ferwoude en Exmorra.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Tjerkwerd in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in Tjerkwerd. Als de analyse klaar is overleg je met de medewerker welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande tabel verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Tjerkwerd (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Online goedkope lenzen kopen in Tjerkwerd?

Vergelijk webwinkels en vind kortingen tot wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je mag eerst kijken hoe het bevalt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals Happy Eyes Club. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €4,95 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een ecologische en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €160 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €7,30 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen circa €28,25 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €520 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Tjerkwerd).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is dan slecht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €19,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,50 (per 4 weken).
Alternatieven

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-tjerkwerd-8765

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. De meeste specialisten als Sightful kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €215 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Clariti en Ote. Lees ook meer informatie over Maandlenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Tjerkwerd?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Tjerkwerd?
In deze streek werken er verschillende oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Tjerkwerd aan te vragen. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Niet vergeten: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. Voordelige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Tjerkwerd. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €10,00 – €49,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €290 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Tjerkwerd krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie