Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Arum

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Arum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Het gemak is enorm. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Arum.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, verziendheid, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Arum biedt de optie voor een oogmeting en checkt het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers dragen producten van specialisten als LensExpress. Deze webwinkels hebben een uitstekend aanbod, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker doorzoek je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Arum. Of klik door voor meer info over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Arum

Heb jij dagelijks last van een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Arum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vind je ook oogspecialisten in Kimswerd, Skingen, Zweins, Schalsum en Peins.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Arum in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Arum. Als de analyse klaar is overleg je met de opticien welk model lens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij opticiens voor een (gratis) oogmeting in Arum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

De goedkoopste lenzen bestellen in Arum?

Vergelijk prijzen en krijg kortingen van wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online aanbieder als Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,85 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €200 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,60 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven +/- €28,50 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €480 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Arum).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,50 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,75 (maandelijks).
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In het schema hieronder bespreken we nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-arum-8822

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer aanbieders zoals Vision Direct verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €210 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Frequency en Miru. Op deze website lees je ook alles over Drogister.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Arum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Arum?
In deze streek zitten meerdere oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Vaak is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Arum te laten doen. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of andere oogproblemen is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Arum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement afsluit betaal je tussen de €5,50 en €45,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €275 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens betaal je per jaar circa €22,50 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Arum kun je professionele service krijgen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie