Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Workum

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Workum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Via onze vergelijker bieden wij nuttige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Workum.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een lokale opticien in Workum zal een oogmeting doen en kijkt naar het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep dragers van lenzen dragen producten van specialisten als 123Lens. Deze 100% online aanbieders bieden een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In deze lijst hieronder tref je landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Workum. Lees hier ook alles over Wat kosten contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Workum

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Workum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina tref je ook brillenwinkels in Bolsward, Greonterp, IJlst, Sibrandabuorren en Dearsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Workum in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Workum. Vervolgens bekijk je samen met de oogdeskundige welke contactlens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel tref je adressen voor een (gratis) oogmeting in Workum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Betaalbare lenzen kopen in Workum?

Vergelijk kosten en bestel met kortingen oplopend tot 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk model aangeraden wordt wordt onderzocht middels je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogist of bij een internet aanbieder zoals Happy Eyes Club. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: al vanaf €5,40 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €130 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €5,25 p/maand.

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven +/- €27,00 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €475 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Workum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €27,50 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,25 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-workum-8711

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de aanbieders zoals Lensonline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €175 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, Frequency en Miru. Lees ook meer informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Workum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Workum?
In deze gemeente werken er diverse brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de samenwerking tussen je ogen. Doorgaans is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Workum te laten uitvoeren. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Advies: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Workum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Zodra een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €6,00 en €60,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €220 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Workum krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie