Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Piaam

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Piaam? Een contactlens is gemaakt van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Piaam.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Piaam zal een oogmeting doen en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met de oogexpertbepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders mensen profiteren van het aanbod van discounters als Misterspex. Deze online leveranciers staan bekend om een uitstekend aanbod, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de volgende tabel vergelijk je de beste online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Piaam. Bekijk ook onze informatie over Kindvriendelijke lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Piaam

Ondervind je hinder van wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Piaam waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook winkels in Idsegahuizum, Makkum, Cornwerd, Kornwerderzand en Zurich.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Piaam in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Piaam. Bij de volgende stap beoordeel je samen met de oogspecialist welke lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Piaam (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Piaam?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een week of 2 worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online aanbieder als Happy Eyes Club. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Worden vervaardigd uit hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de gunstige prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,90 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €110 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €6,45 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen circa €29,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €470 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Piaam).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €26,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,75 (op maandbasis.
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-piaam-8756

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende specialisten als Lensplaza werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €295 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. PureVision, Ultra en Systane. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergelijken.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Piaam?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Piaam?
In deze gemeente heb je de keuze uit meerdere specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. Doorgaans is een eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Piaam aan te vragen. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Niet vergeten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Piaam. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €6,75 en €59,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €265 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook heb je de kosten van zo’n €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Piaam kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie