Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wolsum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Wolsum? Een contactlens is gemaakt van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker bekijk je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Wolsum.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Wolsum biedt de optie voor een oogmeting en analyseert het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de lenzendragers kiezen voor het gemak van specialisten als Happy Eyes Club. Deze online specialisten hebben een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je professionele internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wolsum. Zie ook onze pagina over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Wolsum

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, ongevoelig, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Wolsum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook optiekzaken in Folsgare, Tjalhuizum, Nijland, Breezanddijk en Tjerkwerd.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Wolsum in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Wolsum. Hierop volgend bespreek je met de oogdeskundige welke soort lens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Wolsum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Voordelige lenzen bestellen in Wolsum?

Vergelijk prijzen en krijg kortingen van wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak ontvang je een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogist of d.m.v. een online aanbieder als Lentiamo. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de gunstige prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €7,05 per maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €165 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €7,20 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €28,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €455 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Wolsum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet onscherp, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €21,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,75 per maand.
Andere soorten

Naast de populaire contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-wolsum-8774

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Verschillende webshops als Misterspex bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €260 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Dailies, Clariti en Regard. Op deze website lees je ook alles over Torische lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Wolsum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Wolsum?
In de regio heb je de keuze uit verschillende oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de bestelling online plaatsen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Wolsum te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het aan te raden om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Rekensom: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Wolsum. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €6,00 tot €57,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €260 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €16,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Wolsum krijg je betrouwbare tips en adviezen. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie