Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tersoal

Wil jij goedkope lenzen kopen in Tersoal? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl tref je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Tersoal.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, verziendheid, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Tersoal beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer Nederlanders bestellen online bij lenzenshops als Vision Direct. Deze internet oogexperts staan bekend om een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker bekijk & vergelijk je toonaangevende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Tersoal. Lees ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Tersoal

Ondervind je hinder van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Tersoal waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker vergelijk je ook oogspecialisten in Poppenwier, Raerd, Jirnsum, Friens en Reduzum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Tersoal in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Tersoal. Na de meting vergelijk je samen met de opticien welke contactlens het beste aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Tersoal (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen in Tersoal?

Vergelijk webshops en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van je levensstijl, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de optiek, een drogisterij of bij een online specialist als Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar absorberen meer viezigheid. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €6,60 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €135 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €7,05 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €26,50 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €505 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Tersoal).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €22,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,75 p/maand.
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-tersoal-9014

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Het grootste deel van de webshops als Vision Direct beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €280 p/jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Kies dan voor Acuvue, Freshlook en Systane. Op deze site lees je ook meer over Wat kosten contactlezen?.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Tersoal?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Tersoal?
In deze buurt zijn er tal van brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de oogdruk en oogspierbalans. Vaak is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Tersoal te laten doen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Tersoal. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je tussen de €9,00 en €58,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €255 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je per jaar circa €19,50 aan contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Tersoal kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie