Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gaast

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Gaast? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door het dragen van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en check je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Gaast.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Gaast beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van webshops als Lensonline. Deze verkopers verkopen een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je de erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Gaast. Bekijk ook onze informatie over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Gaast

Heb je te maken met een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Gaast waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook winkels in Piaam, Idsegahuizum, Makkum, Cornwerd en Kornwerderzand.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Gaast in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Gaast. Hierop volgend beoordeel je samen met de optometrist welke contactlens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bekijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Gaast (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Gaast?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online specialist als ContactlensOnline. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €5,00 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Hierom is dat een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €175 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €7,95 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten +/- €25,25 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Gaast).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet wazig en onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €21,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,75 (op maandbasis.
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog meer keuze. In het schema hieronder tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-gaast-8757

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de webwinkels als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €210 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Biofinity, Avaira en Boston. Klik door voor meer informatie over Lenzen merken.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Gaast?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Gaast?
In de regio werken er genoeg specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Gaast te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog kloppend is. Ook bij branderige ogen of andere oogproblemen is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €150 (per 2 jaar). Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Gaast. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit betaal je tussen de €7,50 tot €58,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €230 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €17,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Gaast krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie