Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof is onmisbaar voor de meeste lenzengebruikers, helemaal voor als je dagelijks weeklenzen of maandlenzen gebruikt. Lenzen die je ‘s avonds uitdoet en de volgende ochtend weer inzet moeten gereinigd en bewaard worden in een lenshouder met frisse vloeistof. Het is heel makkelijk omdat je één en dezelfde vloeistof gebruikt voor alles; spoelen, reinigen, desinfecteren en bewaren.

Waarom is het zo belangrijk om lenzenvloeistof te gebruiken?

Virussen, bacteriën en schimmels wil je niet in je ogen hebben en je wilt toch dat je lenzen de hele draagperiode lang van topkwaliteit zijn? Door je lenzen met lenzenvloeistof te reinigen voorkom je infecties en eiwitaanslag, en tegelijkertijd houd je ze soepel en flexibel. Schone lenzen zijn veel comfortabeler dan vuile lenzen.

Als je je lenzen niet goed verzorgt loop je het risico op de ziekte acanthamoeba keratitis. De ziekte is zeldzaam maar omdat de acanthamoeba zelfs in gewoon drinkwater voorkomt moet je nooit je lenzen met drinkwater reinigen, maar uitsluitend met lenzenvloeistof.

Zo maak je je lenzen schoon

  1. Zorg eerst dat je je handen goed wast met zeep
  2. Haal de lens uit je oog, leg deze op je handpalm of vinger, en wrijf er voorzichtig overheen met een klein beetje lenzenvloeistof
  3. Leg de lenzen in het bakje en spoel ze met de vloeistof
  4. Draai de dop van het bakje dicht

Vergeet de lenzenhouder niet!

Een lenzenhouder gebruik je voor het bewaren van je lenzen, ‘s nachts of wanneer dan ook als je ze uitdoet. Net zoals dat je je lenzen met lenzenvloeistof schoonmaakt, moet je je lenzenhouder ook met lenzenvloeistof schoonmaken. Om te voorkomen dat je lenshouder een bron van bacteriën wordt moet je deze elke keer als je je lenzen in hebt gedaan reinigen en aan de lucht laten drogen voordat je deze weer gebruikt. Gebruik je lenshouder ook niet te lang achter elkaar, wissel deze ongeveer elke tweede of derde maand om voor een nieuwe.

Lenzenvloeistof meenemen op vakantie

Lenzen en lenzenvloeistof zijn het makkelijkst mee te nemen in de handbagage, dan hoef je je geen zorgen te maken dat ze kapotgaan, lekken of kwijtraken. De toegestane hoeveelheid mee te nemen vloeistof in de handbagage in het vliegtuig is sinds 2006 beperkt, en daarom kun je niet je gebruikelijke lensvloeistof meenemen. Een flightpack is dan handig; dan krijg je twee flessen lensvloeistof aangepast aan de handbagageregels. Bovendien is het natuurlijk altijd superhandig extra kleine vloeistoffen te hebben, of je nou de halve wereld over reist of alleen maar een weekendje weggaat.

Toebehoren
Ben je heel nauwkeurig met het reinigen van je lenzen maar heb je nog steeds te kampen met eiwit- of vetaanslag? Vetaanslag komt meer voor bij lenzen die gedurende een langere tijd gedragen worden, terwijl eiwitaanslag vaker voorkomt bij lenzen die een kortere periode gedragen worden. Met de oogdruppels verwijder je deze aanslag, en je lenzen zullen comfortabeler aanvoelen en het zicht zal verscherpen.

Voor als je droge ogen hebt is er Systane Ultra. Deze oogdruppels geven je ogen langdurige verzachting. Systane heeft een uniek gelvormend en smerend bestanddeel dat zich aan de PHwaarde van de eigen traanfilm aanpast. Hoe droger je ogen zijn, des te gelachtiger worden de oogdruppels.