Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nijhuizum

Direct goedkope lenzen kopen in Nijhuizum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Er zijn veel pluspunten. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Nijhuizum.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Nijhuizum voert de oogmeting uit en analyseert het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogspecialist overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders lenzendragers bestellen via het internet bij lenzen webshops als Sightful. Deze online leveranciers hebben een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk & vergelijk je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Nijhuizum. Lees hier ook alles over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Nijhuizum

Heb je te maken met een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in en rondom Nijhuizum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina tref je ook brillenwinkels in Wolsum, Folsgare, Tjalhuizum, Nijland en Breezanddijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Nijhuizum in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Nijhuizum. Vervolgens bespreek je samen met de optometrist welk type contactlens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder bekijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Nijhuizum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Nijhuizum?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor een goede werking van de lens moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij of bij een online webwinkel als Misterspex. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: al vanaf €5,75 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €155 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Doorgaans €6,75 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €28,50 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €485 per jaar (bij een brillenwinkel in Nijhuizum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,50 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (per 4 weken).
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. Hieronder vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-nijhuizum-8775

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen verpakking. De meeste webshops als Vision Direct hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €165 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Biofinity, EasySept en Aosept. Lees ook meer informatie over Sportlenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Nijhuizum?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Nijhuizum?
In deze gemeente zijn er verschillende oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en analyseert het netvlies. Over het algemeen is de oogtest inbegrepen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Nijhuizum te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 3 jaar). Advies: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Nijhuizum. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je tussen de €5,00 – €59,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €230 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Nijhuizum krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie