Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Burgwerd

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Burgwerd? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je meer informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Burgwerd.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Burgwerd zal een oogmeting doen en ontdekt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders consumenten kiezen voor het gemak van specialisten als Lensplaza. Deze online specialisten werken met een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over de populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Burgwerd. Of klik door voor meer info over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Burgwerd

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. Hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Burgwerd waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site doorzoek je ook optieken in Hartwerd, Hidaard, Reahûs, Itens en Easterein.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Burgwerd in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Burgwerd. Daarna bespreek je samen met de oogdeskundige welk model lens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Burgwerd (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Goedkope lenzen kopen in Burgwerd?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je lifestyle, sterkte en andere wensen. Bij lenzen is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met draagtijd, het draagcomfort, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online webwinkel als Lensonline. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar absorberen meer viezigheid. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €6,25 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €165 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €7,50 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €25,50 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant als je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €470 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Burgwerd).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €25,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 per maand.
Andere types

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In de volgende opsomming bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-burgwerd-8742

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de lenzenshops als Vision Direct verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €225 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, EasySept en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Torische lens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Burgwerd?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Burgwerd?
In de regio zijn er meerdere opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Burgwerd in te plannen. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Burgwerd. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €9,75 – €51,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €275 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook betaal je per jaar circa €20,50 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Burgwerd kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie