Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen IJlst

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in IJlst? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website lees je praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in IJlst.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in IJlst heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal consumenten kiezen voor het gemak van webwinkels als Lowlens. Deze online aanbieders verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je de deskundige online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in IJlst. Op deze website lees je ook alles over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in IJlst

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de buurt van IJlst waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina zoek je ook brillenwinkels in Sibrandabuorren, Dearsum, Lytsewierrum, Rien en Wiuwert.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in IJlst in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in IJlst. Hierop volgend beoordeel je samen met de oogdeskundige welke lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in IJlst (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek
Opticien Eyecare Brilservice DijkstraOosterdijk 18601 BPSneek
Copini Brillen Sneek BVGrootzand 298601 ARSneek
NM Eyewear BVRienck Bockemakade 28601 ACSneek

Lenzen kopen en laten bezorgen in IJlst?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar je leefstijl, gewoontes en budget. Bij lenzen is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Vaak ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een online specialist als Toplenzen. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,20 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €120 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €7,55 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een leuk pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €25,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten liggen op zo’n €475 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in IJlst).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten zijn gemiddeld €29,50 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,25 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-ijlst-8651

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de specialisten als Happy Eyes Club bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €310 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, SofLens en Boston. Klik door voor meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in IJlst?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in IJlst?
In de regio zitten genoeg speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in IJlst te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in IJlst. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €9,25 tot €58,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €295 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €20,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in IJlst kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie