Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bolsward

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Bolsward? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het is een uitkomst voor iedereen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal vind je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en lees je over drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Bolsward.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als bijziendheid, myopie, verziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Bolsward kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de contactlensspecialist kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal mensen profiteren van het aanbod van lenzen webshops als Happy Eyes Club. Deze online shops beschikken over het beste assortiment, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je de erkende internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Bolsward. Lees hier ook alles over Lenzen gratis uitproberen .

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Bolsward

Heb je last van wazig zien of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. Hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Bolsward waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website tref je ook optieken in Greonterp, IJlst, Sibrandabuorren, Dearsum en Lytsewierrum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Bolsward in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Bolsward. Daarna bespreek je met de opticien welk type lens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je direct een set bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Bolsward (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek
Opticien Eyecare Brilservice DijkstraOosterdijk 18601 BPSneek

Lenzen kopen en laten bezorgen in Bolsward?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lentiamo. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar vergen wel wat meer onderhoud. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je profiteert van fantastische zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €6,95 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een milieubewuste en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten zijn gemiddeld €130 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €5,70 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €25,50 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Bolsward).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €26,50 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. Hieronder bespreken we nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-bolsward-8701

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Veel online aanbieders als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €100 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, EasySept en Menicon. Bekijk ook meer informatie over Voordeligste lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Bolsward?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Bolsward?
In de omgeving vinden we diverse speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en controleert het gezichtsvermogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Bolsward aan te vragen. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 3 jaar). Rekensom: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Bolsward. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €7,00 en €53,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €260 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €15,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Bolsward kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie