Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Witmarsum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Witmarsum? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Witmarsum.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Witmarsum voert de oogmeting uit en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal dragers van lenzen laten hun bestelling bezorgen door specialisten als Vision Direct. Deze online aanbieders bieden een groots en divers assortiment, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je professionele online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Witmarsum. Lees hier ook alles over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Witmarsum

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Witmarsum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina bekijk je ook speciaalzaken in Wons, Schraard, Longerhouw, Schettens en Hichtum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Witmarsum in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Witmarsum. Na de meting bespreek je met de opticien welk type lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Witmarsum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Online goedkope lenzen kopen in Witmarsum?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  Meestal ontvang je een probeerset. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij of bij een online webwinkel als Misterspex. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €6,60 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Dit maakt het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €160 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te bestellen vanaf €7,20 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €27,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €450 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Witmarsum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,00 (per 30 dagen).

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,75 p/maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-witmarsum-8748

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Steeds meer webwinkels als Toplenzen verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €255 per jaar besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, Avaira en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Gratis lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Witmarsum?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Steeds vaker is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Witmarsum?
In deze buurt zitten meerdere oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Witmarsum te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog goed is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Witmarsum. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €8,75 en €50,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €255 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €23,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Witmarsum krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie