Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Reahûs

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Reahûs? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op deze site kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Reahûs.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Reahûs zal een oogmeting doen en ontdekt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de specialist overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers bestellen online bij webshops als Alensa. Deze online leveranciers beschikken over een groots en divers assortiment, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder vind je de populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Reahûs. Lees ook meer informatie over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Reahûs

Sta je ook elke dag op met wazig zien of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, erg praktisch, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Reahûs waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook opticiens in Itens, Easterein, Iens, Kûbaard en Wommels.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Reahûs in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Reahûs. Vervolgens vergelijk je samen met de medewerker welke soort lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de volgende tabel verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Reahûs (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Lenzen kopen en laten bezorgen in Reahûs?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk model aangeraden wordt is afhankelijk van jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de optiek, een drogisterijketen of bij een online webwinkel als Happy Eyes Club. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,90 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €165 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €6,50 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €25,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Je betaalt ongeveer €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Reahûs).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €22,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,00 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-reahus-8736

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende online aanbieders als Sightful verstrekken goede alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €200 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, Blink en Regard. Bekijk ook meer informatie over Vormstabiele lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Reahûs?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Reahûs?
In deze gemeente vinden we veel speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de samenwerking tussen je ogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Reahûs aan te vragen. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €50 per jaar. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Reahûs. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Indien je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €9,75 tot €47,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €260 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Reahûs kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie