Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen bij een drogisterij kopen

Veel mensen weten niet dat je ook lenzen bij de lokale drogist kun kopen. Het gaat daarbij vaak om standaard daglenzen of maandlenzen. Doorgaans hebben ze uitsluitende zachte contactlenen bij de drogisterij op voorraad. Wij adviseren niet om hier normaal je producten te kopen. De kwaliteit is doorgaans wat minder goed. Het draagcomfort en de zuurstofdoorlaatbaarheid van de lens is beperkt. Het kan echter wel handig zijn wanneer je jouw contactlenzen kwijt bent geraakt, ze kapot zijn gegaan en je geen nieuwe meer hebt of je op vakantie bent. Het is een mooie tijdelijke oplossing.

Drogisten in Nederland

In Nederland kun je bij veel drogisterijen contactlenzen kopen. Met name de grote landelijke aanbieders hebben een ruim assortiment an daglenzen en kleurlenzen. We hebben het dan over Kruitvat, Etos, DA en Trekpleister. Hieronder kun je de plaatselijke vestigingen van de beste drogisten met oogproducten vergelijken. Bekijk direct welk filiaal bij jou in de buurt zit. Je kunt eventueel ook de opticiens bekijken.


Zijn lenzen van de drogist goed?

Over het algemeen voldoen de drogist contactlenzen aan de minimale voorwaarden en standaarden. Maar daar is dan ook wel alles mee gezegd. Uit onze eigen tests blijkt dat de kwaliteit van huismerken (die met name verkocht worden bij deze winkels) toch wat minder fijn kijken. Je voelt ze beter zitten en kunnen minder goed tegen veelvuldig indoen en uitdoen.

Hoe duur zijn contactlenzen van een drogisterij?

De prijzen variëren tussen de €2 en €5 per lens. Vaak bieden ze een extra voordelig huismerk aan wat flink in de kosten scheelt. Het draagcomfort is wel minder. Vaak gaan ze ook minder lang mee. Door te kiezen voor een A-merk haal je flink meer kwaliteit in huis. Je ogen zijn belangrijk en goed zicht oog. Daarom raden we aan hier zeker niet op te besparen. Je kunt vaak wel goedkope lenzenvloeistof bij de drogist kopen.

Kan ik daar ook een abonnement afsluiten?

Nee, het niet mogelijk om bij een Kruitvat, Etos, DA of Trekpleister filiaal een lenzen-abonnement af te sluiten. Telkens wanneer je daar komt kun je een losse aankoop doen. Deze losse lenzen zijn uitermate geschikt om te testen / het dragen uit te proberen. Wanneer je echt op structurele basis visuele hulpmiddelen wil dragen raden we toch echt aan een bezoek aan de opticien te brengen of een online speciaalzaak te raadplegen. Dit scheelt geld en de kwaliteit is beter.