Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gauw

Direct goedkope lenzen kopen in Gauw? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Via onze vergelijker vind je meer info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Gauw.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Gauw biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman onderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen dragen producten van lenzen webshops als Lensonline. Deze verkopers staan bekend om het beste assortiment, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Gauw. Bekijk ook onze informatie over Soorten lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Gauw

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en ze passen perfect op het oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Gauw waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal bekijk je ook oogspecialisten in Offingawier, Oppenhuizen, Uitwellingerga, Jutrijp en Hommerts.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Gauw in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Gauw. Bij de volgende stap overleg je met de oogspecialist welk model lens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij adressen voor een (gratis) oogmeting in Gauw (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek
Opticien Eyecare Brilservice DijkstraOosterdijk 18601 BPSneek
Copini Brillen Sneek BVGrootzand 298601 ARSneek
NM Eyewear BVRienck Bockemakade 28601 ACSneek

Voordelige lenzen bestellen in Gauw?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is vooral afhankelijk van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een online webwinkel als Lentiamo. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,00 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €115 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €6,40 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen circa €27,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Gauw).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet alles heel wazig, zowel dichtbij als in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten zijn gemiddeld €30,00 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,00 (maandelijks).
Andere soorten

Naast de populaire contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-gauw-8627

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Veel discounters als Vision Direct beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €215 korting verkrijgen (op jaarbasis). Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Johnson & Johnson, SofLens en Menicon. Lees ook meer informatie over Multifocale lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Gauw?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Gauw?
In de regio werken er veel oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en controleert het netvlies. Doorgaans kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Gauw aan te vragen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €125 (per 2 jaar). Let goed op: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Gauw. Zij geven het beste advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €9,50 – €54,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €295 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €21,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Gauw kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie