Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Iens

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Iens? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het is een uitkomst voor iedereen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker lees je handige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Iens.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Iens beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de opticien besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor het gemak van aanbieders zoals LensExpress. Deze internet oogexperts staan bekend om een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst bieden wij de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Iens. Zie ook onze pagina over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Iens

Heb jij dagelijks last van een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Iens waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vind je ook opticiens in Kûbaard, Wommels, It Heidenskip, Molkwerum en Warns.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Iens in april 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Iens. Op basis daarvan vergelijk je samen met de medewerker welke lens voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Iens (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Voordelige lenzen bestellen in Iens?

Vergelijk webshops en bestel met kortingen oplopend tot 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door daar rekening mee te houden wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogisterij of bij een online speler als Sightful. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar trekken wel wat meer vuil aan. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: al vanaf €7,05 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €155 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €5,60 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven plus minus €29,50 (maandelijks).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Iens).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €27,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,50 per maand.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-iens-8733

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de aanbieders zoals Lowlens verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €320 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, Biomedics en Aosept. Op deze site lees je ook meer over Weeklens.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Iens?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een opticien of bij een online aanbieder. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Iens?
In de regio werken er tal van oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Iens te laten doen. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog correct is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Draag je nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Iens. De metingen daar zijn betrouwbaar en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €7,50 tot €49,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €250 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je nog zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Iens krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie