Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ooststellingwerf

Direct goedkope lenzen kopen in Ooststellingwerf? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door lenzen te gebruiken zie je veel meer en veel scherper. Het gemak is enorm. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal tref je belangrijke informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en bezoek je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Ooststellingwerf.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie, presbyopie, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Ooststellingwerf heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze vakman kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders lenzendragers dragen producten van lenzen webshops als Toplenzen. Deze webwinkels beschikken over een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk & vergelijk je de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ooststellingwerf. Lees ook meer informatie over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Ooststellingwerf

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Ooststellingwerf waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker zoek je ook optiekzaken in Weststellingwerf, Steenwijkerland, Urk, Noordoostpolder en Kampen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Ooststellingwerf in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Ooststellingwerf. Na deze oogtest overleg je samen met de oogspecialist welke soort lens hoort bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Ooststellingwerf (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr

Voordelige lenzen kopen in Ooststellingwerf?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online speler als Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gefabriceerd met een speciale zachte kunststof. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijzen. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,45 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €200 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,10 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten circa €27,50 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €465 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Ooststellingwerf).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €25,50 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,00 per maand.
Alternatieven

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-ooststellingwerf-8434

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Steeds meer discounters als Lowlens verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €345 p/jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, EyeDefinition en Miru. Op deze website lees je ook alles over Lenzen onderhouden.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Ooststellingwerf?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Ooststellingwerf?
In deze streek werken er veel optiekzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker neemt de sterkte per oog op en controleert de algehele ooggezondheid. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Ooststellingwerf in te plannen. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €50 per jaar. Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Draag je sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Ooststellingwerf. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €6,50 tot €48,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €250 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €18,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Ooststellingwerf kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Ooststellingwerf.

 • Appelscha
 • Oldeberkoop
 • Nijeberkoop
 • Makkinga
 • Elsloo
 • Langedijke
 • Ravenswoud
 • Fochteloo
 • Oosterwolde
 • Haule
 • Haulerwijk
 • Waskemeer
 • Donkerbroek
 • Plaats een reactie