Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hinnaard

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Hinnaard? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal lees je praktische info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Hinnaard.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, presbyopie, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Hinnaard kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de specialist kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep Nederlanders gebruiken artikelen van lenzen webshops als Toplenzen. Deze verkopers werken met een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel doorzoek je landelijke online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hinnaard. Lees hier ook alles over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Hinnaard

Ondervind je hinder van een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk te onderhouden, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Hinnaard waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina zoek je ook optieken in Spannum, Wjelsryp, Baaium, Easterlittens en Baard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Hinnaard in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Hinnaard. Na deze oogtest bespreek je met de opticien welk type lens past bij jouw situatie en leefstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Hinnaard (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Hinnaard?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt af vanje leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online webwinkel als Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het product bevat bio-compatible materiaal. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €5,90 per maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €180 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €6,50 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen +/- €28,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €525 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Hinnaard).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,50 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,50 per maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-hinnaard-8844

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer online aanbieders als Alensa verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €240 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Biofinity, Clariti en Regard. Bekijk ook meer informatie over Torische lens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Hinnaard?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Hinnaard?
In deze regio vinden we allerlei opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de algehele conditie van de ogen. In de basis is deze oogtest gratis. Ga je online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hinnaard aan te vragen. Dit raden ze aan om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Niet vergeten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Hinnaard. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €6,50 – €49,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €260 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Ook heb je de kosten van zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Hinnaard kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie