Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Easterein

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Easterein? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen zie je veel meer en veel scherper. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je meer info over de verschillende soorten lenzen en check je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Easterein.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als presbyopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, myopie.
 • Een erkende opticien in Easterein kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep dragers van lenzen kopen online bij lenzenshops als Toplenzen. Deze verkopers werken met een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst bieden wij de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Easterein. Zie ook onze pagina over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Easterein

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, praktisch, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Easterein waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl doorzoek je ook brillenwinkels in Iens, Kûbaard, Wommels, It Heidenskip en Molkwerum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Easterein in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Easterein. Na deze meting bespreek je met de oogspecialist welke soort lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Easterein (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Betaalbare lenzen kopen in Easterein?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot maar liefst 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een aantal weken bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of bij een online webwinkel als Lensplaza. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van hydrogel. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,10 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €155 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,05 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €29,50 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €500 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Easterein).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,00 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje lees je meer over verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-easterein-8734

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Veel aanbieders zoals Happy Eyes Club kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €320 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Air Optix, Ultra en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Maandlens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Easterein?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een opticien of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Easterein?
In deze streek werken er veel opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker neemt de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Easterein te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij branderige ogen of hoofdpijn is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan varifocale of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Easterein. Je krijgt daar deskundig advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Als je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €5,75 en €57,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €270 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €15,50 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Easterein kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie