Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kimswerd

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Kimswerd? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met handige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Kimswerd.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals presbyopie, verziendheid, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Kimswerd kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogexpertoverleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal dragers van lenzen laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Lensonline. Deze online leveranciers bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Kimswerd. Op deze website lees je ook alles over Goede lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Kimswerd

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Kimswerd waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal doorzoek je ook speciaalzaken in Skingen, Zweins, Schalsum, Peins en Ried.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Kimswerd in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Kimswerd. Hierna bespreek je met de optometrist welke contactlens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Kimswerd (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Betaalbare lenzen kopen in Kimswerd?

Vergelijk fabrikanten en bespaar tot maar liefst 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, gewoontes en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Zo kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na 2 -4 weken wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online specialist als Vision Direct. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €7,99 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €105 per contactlens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €5,05 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €27,00 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €485 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Kimswerd).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €23,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-kimswerd-8821

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Veel aanbieders zoals Vision Direct beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €260 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, EasySept en Biotrue. Bekijk ook meer informatie over Optiekzaken.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Kimswerd?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Kimswerd?
In deze streek heb je de keuze uit diverse specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De deskundige neemt de sterkte per oog op en checkt de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Kimswerd te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Advies: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Kimswerd. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €7,25 – €51,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €285 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €19,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Kimswerd kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie