Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kûbaard

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Kûbaard? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met belangrijke info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Kûbaard.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, myopie, verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Kûbaard heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de medewerker onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de contactlensdragers bestellen online bij lenzen webshops als Drogisterij.net. Deze webwinkels werken met een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Kûbaard. Bekijk ook onze informatie over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Kûbaard

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, ongevoelig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In deze tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Kûbaard waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker tref je ook brillenwinkels in Wommels, It Heidenskip, Molkwerum, Warns en Stavoren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Kûbaard in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Kûbaard. Na de meting bekijk je met de optometrist welke soort lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande lijst verstrekken we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Kûbaard (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Goedkope lenzen kopen in Kûbaard?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 33%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van je levensstijl, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online aanbieder als Vision Direct. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om fijne zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Zeer flexibel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €7,80 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daardoor is het een duurzame en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €190 per individuele lens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €5,15 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €28,75 per maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Kûbaard).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €24,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €16,00 (op maandbasis.
Andere types

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-kubaard-8732

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. De meeste webshops als ContactlensOnline verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €300 p/jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Populaire opties zijn onder andere PureVision, Frequency en Miru. Lees ook meer informatie over Nachtlens.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Kûbaard?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Kûbaard?
In de regio zitten verschillende specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Kûbaard te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Zoek je informatie over lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Kûbaard. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra voor een abonnement kiest betaal je tussen de €7,25 – €54,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €270 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Kûbaard kun jij je goed laten voorlichten. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie