Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hidaard

Wil jij goedkope lenzen kopen in Hidaard? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Hidaard.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Hidaard biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogexpertkies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal dragers van lenzen kopen online bij discounters als Misterspex. Deze webwinkels beschikken over een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker bekijk & vergelijk je populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Hidaard. Lees hier ook alles over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Hidaard

Heb je te maken met slecht zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande lijst doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Hidaard waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook oogzorgwinkels in Reahûs, Itens, Easterein, Iens en Kûbaard.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Hidaard in april 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Hidaard. Hierna bekijk je samen met de optometrist welke contactlens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Is dit precies wat je zocht? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Hidaard (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Betaalbare lenzen bestellen in Hidaard?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke bij jou past is met name afhankelijk van je lifestyle, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online webwinkel als Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer comfortabel.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,15 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €105 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €5,20 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €28,25 (per 4 weken).

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €480 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Hidaard).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €27,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,75 (op maandbasis.
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-hidaard-8737

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de lenzenshops als Vision Direct bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €325 p/jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Avaira en Miru. Klik door voor meer informatie over Zachte lens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Hidaard?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Hidaard?
In de regio vinden we meerdere opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de algehele conditie van de ogen. Doorgaans is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hidaard op je planning te zetten. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Hidaard. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €9,25 tot €41,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €220 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €21,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Hidaard krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie