Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ysbrechtum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Ysbrechtum? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze website bieden wij uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Ysbrechtum.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Ysbrechtum zal een oogmeting doen en kijkt naar het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de oogspecialist bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep contactlensdragers kopen online bij specialisten als Happy Eyes Club. Deze online shops bieden een groots en divers assortiment, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder check je populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ysbrechtum. Lees ook meer informatie over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Ysbrechtum

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Ysbrechtum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook winkels in Tirns, Loënga, Scharnegoutum, Goënga en Gauw.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Ysbrechtum in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Ysbrechtum. Na de meting bekijk je samen met de opticien welke soort lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Ysbrechtum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek
Opticien Eyecare Brilservice DijkstraOosterdijk 18601 BPSneek
Copini Brillen Sneek BVGrootzand 298601 ARSneek
NM Eyewear BVRienck Bockemakade 28601 ACSneek

Online goedkope lenzen kopen in Ysbrechtum?

Vergelijk aanbiedingen en bespaar tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van je leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Standaard ontvang je een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogist of via een online webwinkel als Misterspex. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €5,10 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €170 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €6,20 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten circa €28,75 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €530 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Ysbrechtum).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €29,50 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,00 p/maand.
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-ysbrechtum-8633

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. De meeste lenzen webshops als Vision Direct verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €240 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Kies dan voor Acuvue, Blink en Ote. Op deze website lees je ook alles over Sportlenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Ysbrechtum?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Ysbrechtum?
In de regio heb je de keuze uit allerlei specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Ysbrechtum in te plannen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Ysbrechtum. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
In het geval je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €8,00 en €59,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €270 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Bovendien betaal je jaarlijks circa €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Ysbrechtum krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie