Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hindeloopen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Hindeloopen? Een contactlens is gemaakt van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website lees je praktische info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Hindeloopen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals myopie, bijziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een lokale opticien in Hindeloopen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep mensen kiezen voor het assortiment van lenzenshops als Alensa. Deze webwinkels staan bekend om het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bieden wij landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hindeloopen. Lees ook meer informatie over Lenzen voor kinderen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Hindeloopen

Heb je last van een matig zicht of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, duurzaam, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Hindeloopen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook optieken in Workum, Bolsward, Greonterp, IJlst en Sibrandabuorren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Hindeloopen in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Hindeloopen. Hierna overleg je samen met de opticien welke soort lens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het overzicht hieronder geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Hindeloopen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

De goedkoopste lenzen bestellen in Hindeloopen?

Vergelijk merken en bespaar tot maar liefst 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Je moet rekening houden met draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals LensExpress. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Je kiest voor dit product om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €6,70 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €200 per lensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €6,70 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven circa €25,75 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €480 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Hindeloopen).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op afstand als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een erkende opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 (per 4 weken).
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-hindeloopen-8713

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Veel lenzenshops als Sightful beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €130 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, Biomedics en Menicon. Lees ook meer informatie over Welke lenzen zijn geschikt?.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Hindeloopen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Hindeloopen?
In deze streek werken er voldoende specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertneemt de sterkte op en onderzoekt de algehele conditie van de ogen. Bij veel winkels is de oogtest inbegrepen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Hindeloopen te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Hindeloopen. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €8,75 en €40,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €260 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbij heb je de kosten van zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Hindeloopen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie