Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Makkum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Makkum? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl tref je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met shops en opticiens die lenzen bezorgen in Makkum.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, hypermetropie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Makkum biedt de optie voor een oogmeting en analyseert het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een groeiend aantal lenzendragers bestellen via het internet bij lenzenshops als LensExpress. Deze webshops hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst vergelijk je landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Makkum. Lees ook meer informatie over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Makkum

Heb je te maken met onscherp zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Makkum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website vergelijk je ook opticiens in Cornwerd, Kornwerderzand, Zurich, Pingjum en Witmarsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Makkum in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een vakkundige contactlensspecialist in Makkum. Op basis daarvan bespreek je samen met de opticien welke contactlens aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Makkum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Betaalbare lenzen kopen in Makkum?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met draagtijd, de pasvorm, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Drogisterij.net. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de aantrekkelijke prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,35 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €125 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €5,65 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een leuk pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €25,75 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Makkum).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €30,50 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (per 4 weken).
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het schema hieronder vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-makkum-8754

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. De meeste webwinkels als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €240 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. PureVision, EyeDefinition en Systane. Op deze website lees je ook alles over Goedkoopste lenzen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Makkum?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Makkum?
In deze streek kan je kiezen uit diverse oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de actuele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Makkum aan te vragen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Makkum. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €8,50 – €59,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €265 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien heb je de kosten van zo’n €21,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Makkum kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie