Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Pingjum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Pingjum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Mede door lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je zult er veel baat bij hebben. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website kan je aan de slag met belangrijke informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Pingjum.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals myopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Pingjum voert de oogmeting uit en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Samen met de vakman vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van specialisten als Lentiamo. Deze webshops verkopen een gevarieerd aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Met behulp van onze vergelijker check je de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Pingjum. Op deze website lees je ook alles over Lensvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Pingjum

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, erg praktisch, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio Pingjum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl doorzoek je ook oogspecialisten in Witmarsum, Wons, Schraard, Longerhouw en Schettens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Pingjum in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Pingjum. Vervolgens bespreek je samen met de oogdeskundige welke soort lens hoort bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het schema hieronder bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Pingjum (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heino OptiekMerk 288711 CMWorkum
Ykema OptiekMarktplein 48701 KGBolsward
Optiek PeterDijkstraat 418701 KCBolsward
Dikhoff & Schurer OpticiensJulianastraat 558601 GPSneek
Brillemaaker DeKruizebroederstraat 518601 CLSneek

Online goedkope lenzen kopen in Pingjum?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lentiamo. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar trekken wel wat meer vuil aan. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €7,40 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daardoor is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €160 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €4,95 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Past goed bij mensen die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen ongeveer €25,75 p/maand.

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Pingjum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €22,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 (op maandbasis.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje bekijk je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-pingjum-8749

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Meer en meer discounters als Drogisterij.net bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €200 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, EyeDefinition en Boston. Je kunt hier ook meer lezen over Prijzen contactlezen?.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Pingjum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een opticien of bij een lenzenshop. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Pingjum?
In deze regio zitten meerdere opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertneemt de sterkte op en onderzoekt de algehele conditie van de ogen. Doorgaans hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Pingjum te laten doen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Pingjum. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €7,25 en €43,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €275 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbij komt nog een kostenpost van zo’n €19,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Pingjum krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Plaats een reactie