Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Waadhoeke

Direct goedkope lenzen kopen in Waadhoeke? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal lees je belangrijke info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Waadhoeke.

  • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
  • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid, presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
  • Een gediplomeerd opticien in Waadhoeke voert de oogmeting uit en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • In overeenstemming met de oogdeskundige kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders kiezen voor het gemak van webshops als 123Lens. Deze 100% online aanbieders verkopen een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Middels onze vergelijker informeren we je over toonaangevende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Waadhoeke. Bekijk ook onze informatie over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Waadhoeke

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Waadhoeke waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site bekijk je ook opticiens in Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Heerenveen, Westerveld en Ooststellingwerf.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Waadhoeke in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Waadhoeke. Als de analyse klaar is overleg je samen met de medewerker welke contactlens voldoen aan jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Waadhoeke (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Online goedkope lenzen kopen in Waadhoeke?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Ogen opmeten
    Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
    Er wordt gekeken naar draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
  3. Probeer lenzen uit
    In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online speler als Alensa. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Zeer flexibel.
  • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
  • Voordelig: een abonnement heb je al voor €5,45 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieuvriendelijke en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

  • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
  • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • De kosten liggen zo rond de €140 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
  • Gemiddeld €6,10 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
  • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
  • Prijzen ongeveer €27,25 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of ben je iemand die vaak zwemt? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €485 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Waadhoeke).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een oogdeskundige.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • Je betaalt hiervoor ongeveer €23,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,50 per maand.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming tref je diverse producten.

  • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
  • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
  • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-waadhoeke-8814

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer online aanbieders als 123Lens werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €140 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Bausch & Lomb, Ultra en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Beste lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Waadhoeke?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Vaak is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Waadhoeke?
In deze streek vinden we voldoende oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Waadhoeke te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog klopt. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Advies: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Waadhoeke. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €7,75 – €47,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €295 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €17,50 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Waadhoeke kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

  • Nij Altoenae
  • Westhoek
  • St.-Annaparochie
  • Vrouwenparochie
  • Oudebildtzijl
  • St.-Jacobiparochie
  • Boksum
  • Blessum
  • Deinum
  • Marsum
  • Dronryp
  • Menaam
  • Slappeterp
  • Ingelum
  • Berltsum
  • Wier
  • Bitgum
  • Bitgummole
  • Minnertsga
  • Wjelsryp
  • Spannum
  • Tzummarum
  • Firdgum
  • Klooster Lidlum
  • Oosterbierum
  • Sexbierum
  • Pietersbierum
  • Tzum
  • Hitzum
  • Achlum
  • Herbaijum
  • Dongjum
  • Boer
  • Ried
  • Peins
  • Schalsum
  • Zweins
  • Skingen
  • Winsum
  • Baaium
  • Franeker
  • Plaats een reactie