Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Firdgum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Firdgum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met belangrijke info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Firdgum.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Firdgum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Steeds meer Nederlanders gebruiken artikelen van discounters als 123Lens. Deze online aanbieders werken met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder bieden wij populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Firdgum. Bekijk ook onze informatie over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Firdgum

Heb je last van een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, praktisch, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Firdgum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina doorzoek je ook brillenwinkels in Tzummarum, Waaksens, Hinnaard, Spannum en Wjelsryp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Firdgum in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Firdgum. Vervolgens beoordeel je samen met de optometrist welk type lens het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij adressen voor een (gratis) oogmeting in Firdgum (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Lenzen kopen en laten bezorgen in Firdgum?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 28%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Bij lenzen is het noodzakelijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Lensplaza. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €6,30 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €175 per lensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €7,65 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €27,00 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen als je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Firdgum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €29,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,50 per maand.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-firdgum-8852

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer webwinkels als Lowlens verkopen een uitstekend alternatief voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €125 p/jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Johnson & Johnson, Avaira en Ote. Bekijk ook meer informatie over Lens informatie.

Veelgestelde vragen over lenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Firdgum?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Firdgum?
In deze gemeente werken er verschillende oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien neemt de sterkte op en kijkt verder naar de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Firdgum op je planning te zetten. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 korting op een bril of lenzen. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Firdgum. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €8,75 tot €59,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €290 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Firdgum kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie