Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Baaium

Direct goedkope lenzen kopen in Baaium? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site bekijk je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Baaium.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals presbyopie, bijziendheid, hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Baaium kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Steeds meer dragers van lenzen gebruiken artikelen van lenzenshops als Lowlens. Deze online shops hebben het beste assortiment, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bieden wij professionele internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Baaium. Of klik door voor meer info over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Baaium

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Baaium waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook opticiens in Easterlittens, Baard, Leons, Húns en Winsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Baaium in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Baaium. Na het onderzoek overleg je samen met de oogdeskundige welk type contactlens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Baaium (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Betaalbare lenzen bestellen in Baaium?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van je ogen, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogist of bij een online specialist als ContactlensOnline. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,10 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €185 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,30 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €29,75 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €480 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Baaium).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,50 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bekijk je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-baaium-8841

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de specialisten als Lensplaza bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €275 per jaar besparen. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Proclear, Ultra en Regard. Lees ook meer informatie over Vormstabiele lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Baaium?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Baaium?
In deze buurt werken er genoeg oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Baaium te laten doen. Dit is belangrijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Baaium. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €8,00 – €47,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €225 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Baaium kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie