Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wjelsryp

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Wjelsryp? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Wjelsryp.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als myopie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een lokale opticien in Wjelsryp biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertkijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal consumenten gebruiken artikelen van webwinkels als Misterspex. Deze webwinkels beschikken over een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vergelijk je de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Wjelsryp. Bekijk ook onze informatie over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Wjelsryp

Heb je last van onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Wjelsryp waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker bekijk je ook oogzorgwinkels in Baaium, Easterlittens, Baard, Leons en Húns.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Wjelsryp in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Wjelsryp. Na deze oogtest vergelijk je samen met de optometrist welk type contactlens past bij jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het schema hieronder bieden wij winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Wjelsryp (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Wjelsryp?

Vergelijk kosten en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of via een webshop als Sightful. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de goedkope tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €5,90 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €165 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €5,65 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen ongeveer €26,50 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €455 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Wjelsryp).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel op korte als grote afstand. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €29,50 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €17,25 (per 4 weken).
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder vind je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-wjelsryp-8842

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende online aanbieders als Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €330 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Biofinity, Clariti en Renu. Je kunt hier ook meer lezen over Zachte lens.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Wjelsryp?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Wjelsryp?
In deze streek werken er genoeg oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Wjelsryp te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 3 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Wjelsryp. Zij geven het beste advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €5,50 tot €44,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €290 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Wjelsryp kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie