Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tzummarum

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Tzummarum? Een contactlens is een dunne plastic lens dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Het gemak is enorm. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker tref je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Tzummarum.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals myopie, bijziendheid, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Tzummarum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertbepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Meer en meer Nederlanders gebruiken artikelen van webwinkels als Drogisterij.net. Deze 100% online aanbieders bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Tzummarum. Lees ook meer informatie over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Tzummarum

Heb je te maken met een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in en rondom Tzummarum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina tref je ook oogzorgwinkels in Waaksens, Hinnaard, Spannum, Wjelsryp en Baaium.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Tzummarum in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Tzummarum. Na deze oogtest overleg je samen met de medewerker welk van de lenzen past bij jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Tzummarum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Goedkope lenzen kopen in Tzummarum?

Vergelijk winkels en bespaar tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online specialist als LensExpress. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de gunstige prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,35 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €130 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €5,55 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €29,75 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €460 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Tzummarum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €29,00 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,25 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-tzummarum-8851

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dat is ook het geval bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Verschillende webshops als ContactlensOnline beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €270 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Frequency en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Lensvloeistof.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Tzummarum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Tzummarum?
In deze regio heb je de keuze uit voldoende opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Doorgaans kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Tzummarum in te plannen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 2 jaar). Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Tzummarum. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt zitten de standaard kosten zo tussen de €6,25 – €56,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €250 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €22,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Tzummarum kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie