Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sexbierum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Sexbierum? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Sexbierum.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid.
 • Een gespecialiseerde opticien in Sexbierum biedt de optie voor een oogmeting en checkt het gezichtsvermogen en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze vakman bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep contactlensdragers kiezen voor het gemak van lenzen webshops als Lentiamo. Deze webshops staan bekend om het beste assortiment, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder bieden wij erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Sexbierum. Bekijk ook onze informatie over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Sexbierum

Heb je last van onscherp zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Sexbierum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogzorgwinkels in Oosterbierum, Klooster Lidlum, Firdgum, Tzummarum en Waaksens.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Sexbierum in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Sexbierum. Als de analyse klaar is overleg je samen met de opticien welk type lens geschikt is voor jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Sexbierum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker
Boddeüs zien en horenRaadhuisplein 445408801 KXFraneker

Online goedkope lenzen kopen in Sexbierum?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt met name af van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een webshop als Misterspex. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar vergen wel wat meer onderhoud. Het bestanddeel is hydrogel. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,20 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €155 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €7,50 (op maandbasis.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen +/- €25,00 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €500 per jaar (bij een brillenwinkel in Sexbierum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €29,50 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 (maandelijks).
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. Hieronder bekijk je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-sexbierum-8855

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende webshops als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €135 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Cooper vision, Clariti en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Gratis lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Sexbierum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Sexbierum?
In de regio kan je kiezen uit genoeg oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige neemt de sterkte op en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Sexbierum te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 2 jaar. Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Sexbierum. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €9,50 en €48,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €275 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Sexbierum krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie