Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Blessum

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Blessum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze site kan je aan de slag met uitgebreide info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Blessum.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, presbyopie, hypermetropie, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Blessum biedt de optie voor een oogmeting en achterhaald het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de vakman vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer Nederlanders laten hun bestelling bezorgen door webshops als Sightful. Deze online specialisten verkopen een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker check je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Blessum. Bekijk ook onze informatie over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Blessum

Heb je last van een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en bieden bescherming voor het oog. In de volgende tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Blessum waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker bekijk je ook optiekzaken in Boksum, Hilaard, Jellum, Bears en Weidum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Blessum in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Blessum. Op basis daarvan bespreek je samen met de opticien welke lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Blessum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Voordelige lenzen kopen in Blessum?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of via een online speler als Vision Direct. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Worden vervaardigd uit hydrogel. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de gunstige prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €7,70 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €130 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €6,95 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €28,50 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €465 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Blessum).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €27,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,25 p/maand.
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. Hieronder tref je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-blessum-9032

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webshops als Alensa werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €350 p/jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Frequency en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Drogister.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Blessum?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een online specialist. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Blessum?
In deze gemeente kan je kiezen uit diverse specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de algehele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Blessum aan te vragen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je hebt dan mogelijk recht op €50 per jaar. Goed opletten: is deze aanvullende dekking duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Blessum. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €9,00 en €50,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €245 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je per jaar circa €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Blessum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie