Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Marsum

Direct goedkope lenzen kopen in Marsum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl tref je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Marsum.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Marsum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de algehele gezondheid van je ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een groot deel van de consumenten gebruiken artikelen van webwinkels als Lensonline. Deze online specialisten werken met een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker tref je de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Marsum. Lees hier ook alles over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Marsum

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. Hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Marsum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook brillenwinkels in Deinum, Blessum, Boksum, Hilaard en Jellum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Marsum in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Marsum. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de opticien welk type contactlens geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bekijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Marsum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden
Anton HofstedeOver de Kelders 68911 JELeeuwarden
Vellinga OptiekNaauw 138911 HWLeeuwarden

Goedkope lenzen bestellen in Marsum?

Vergelijk aanbiedingen en vind kortingen tot wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Lensonline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: al vanaf €6,35 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €200 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €5,30 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €29,50 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Kamp je met droge en gevoelig ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €510 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Marsum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €24,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,25 p/maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-marsum-9034

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Veel lenzen webshops als Sightful werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €240 per jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Blink en Regard. Lees ook meer informatie over Daglens.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Marsum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Marsum?
In deze streek werken er meerdere oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Marsum te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 2 jaar. Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Draag je torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Marsum. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €9,75 tot €48,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €285 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Marsum kun jij je goed laten voorlichten. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waadhoeke.

Plaats een reactie